tirsdag 4. mai 2010

Grønn jernpai

I denne ukas pai er stikkordene jern og grønt, med brokkoli, spinat, purre, løk og fetaost. Den kunne også hett Etter-flow-pai.
Paibunnen har jeg laget på samme måte som i etter-bosu-pai.


Det man trenger til paifyllet
  • En brokkoli
  • En pakke spinat
  • En liten gule løk
  • En liten purre
  • Tre hvitløksfedd
  • Salt & pepper
  • Fetaost (jeg brukte 150 g)
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • Revet ost
  • Utstyr: paiform, bolle, kjele, stekepanne, kniv, visp


Det man gjør:
  • Lag bunnen som i etter-bosu-pai (eller en annen paibunn du foretrekker)
  • Skjør løken i passelige biter, skiver, eller terninger og begynn med å steke det i stekepanna. Putt spinaten oppi med løken, ta på litt salt og pepper, og la det godgjøre seg. Hakk hvitløk og ha det oppi løkspinat-blandingen mot slutten av steketiden
  • Skjær: brokkolien i buketter, som du koker kort i saltet vann. Skjær fetaosten i noe terning-aktig. Skjær opp purren.
  • Bland alt sammen i en bolle, og fordel det i paiskallet. Pisk melk og egg godt, og hell det over.
  • Strø over osten - og inn i ovnen ved 200 grader, 25-35 minutter.

Man merker at det er hvitløk oppi, så hvis det ikke er tingen for deg, bruk litt færre fedd. I tillegg blir det litt mye fyll - min løsning på det er bare å trykke det litt på plass.


3 kommentarer:

  1. Snakker vi fersk spinat her, kanskje? Den så fantastisk god - og sunn - ut!

    SvarSlett
  2. Ja, her snakker vi den flotte kombinasjonen digg og sunn! Da er jeg fornøyd (:

    SvarSlett