torsdag 6. mai 2010

Kikerter og spinat

Gaffel og skje er i spinat-hjørnet denne uken, så dermed kommer enda en middag der spinat er en hovedingrediens. Denne middagen er veldig fin, fordi den har utrolig flotte farger, og så forskjellige teksturer. Dermed er den veldig spennende å spise, samtidig som retten er utrolig enkel.

Det man trenger:
  • 2 bokser kokte kikerter
  • 1 pose fersk spinat
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 pakke cherrytomater
  • 1 rødløk
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • Litt spisskummin
  • Olje
  • Salt & pepper
  • Sitronsaft
  • Utstyr: stor kjele, ildfast form, fjøl, kniv, dørslag, sleiv




Det man gjør:
  • Sett på ovnen på 200 grader. Skjær tomatene i to, og legg de på ryggen i en ildfast form - som du godt kan ha smurt forsiktig med litt olje. Strø litt pepper over og sett de i ovnen
  • Skjær opp rødløken og hvitløken, putt det i kjelen med litt olje og spisskummin
  • Stek dette på middels varme, til det er blant og mykt
  • Skyll spinaten i dørslaget, og skjær opp den i litt mindre biter - det trenger ikke å bli kjempesmå biter, for de krymper veldig snart
  • Skyll kikertene og ha de oppi sammen med løken
  • Hell oppi buljongen (her kokte jeg vann på vannkokeren, helte det over en buljongterning i en kopp, og ferdig)
  • Når kikertene har godgjort seg med løken og buljongen i noen minutter, putt oppi spinaten
  • Vend det rundt, og se hvordan spinaten minsker i størrelse, og blir seende helt annerledes ut - etter at spinaten er puttet oppi kjelen trenger maten bare noen få minutter før den kan serveres
  • Hell maten i boller, strø salt & pepper over, i tillegg til sitronsaft, og legg de stekte tomatene på toppen.


Server gjerne med rundtstyker eller ristet brød ved siden av. Og tenk over hvor raskt det gikk, og hvor sunt det er, og bli enda gladere enn det du allerede var på grunn av de fine fargene.

5 kommentarer:

  1. wow, det så skikkelig godt ut jo! og veldig fine bilder!

    SvarSlett
  2. Her er det noen som ikke har oppdatert på en stund! Regner med at det betyr at du ikke vil ta bilde av grandiosaen du slenger i ovnen?

    SvarSlett
  3. Vet du hva, jeg tror jeg elsker denne bloggen!!

    (Haha til det Astrid skrev)

    SvarSlett
  4. Haha, ja det er naturligvis grandiosa som er årsaken til at jeg ikke oppdaterer mer. Det sier seg jo selv.

    Og Ingrid og Ingeborg: :D :D :D, hurra! Jeg blir kjempeglad!

    SvarSlett
  5. Nam nam , dette blir en del av middagen i dag!!!!

    SvarSlett