torsdag 20. mai 2010

Muffins med jordbær eller banan

Her kommer en kjempefin muffinsoppskrift som passer veldig godt hvis du har lyst på muffins med noe oppi, som blåbær, banan, jordbær, bringebær - eller sjokolade, så klart. Denne oppskriften er nok til 15 litt store muffins. Alternativt 20 små, eller 10 stykker i ekstra store muffinsformer, eller, hvis du er så kul at du har et muffinsbrett, så er det nok til 12 litt store og to enda større!

Det man trenger:
  • 2 egg (helst økologiske)
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 2 dl melk
  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt jordbær, banan eller blåbær (eller litt av alle)
  • Hakkede nøtter, som mandler eller valnøtter (veldig valgfritt)
  • Utstyr: smørsmeltekjele, bolle, sleiv, visp, kniv, vekt, desilitermål, eventuelt muffinsbrett, eventuelt sikt


Det man gjør:
  • Smelt smøret, og la det avkjøle seg
  • Visp egg og sukker
  • Hell melk og smør i eggedosisen
  • Mål opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og hell det i bollen med alt det våte
  • Rør rundt (men ikke for mye), og fordel i muffinsformene
  • Strø over jordbærbiter, bananbiter, eller det du har. Du kan også blande det inn i røren på forhånd, men vær forsiktig så det ikke moses for mye - med mindre det er det du vil. Muffinsene kan fort få en spennende grålilla farge hvis du rører blåbær for mye rundt.
  • Strø gjerne hakkede nøtter på
  • Stek ved 200 grader i 15 - 20 minutter

Disse muffinsene er nok best uten noe ekstra, som melis eller annen glasur. De blir veldig saftige og smakfulle på grunn av fruktbitene, som også bidrar til at det blir flere forskjellige teksturer som gjør det mer spennende å spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar