Det man trenger:
- 2 egg (helst økologiske)
- 1 dl brunt sukker
- 100 g smeltet smør
- 2 dl melk
- 4,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- Litt jordbær, banan eller blåbær (eller litt av alle)
- Hakkede nøtter, som mandler eller valnøtter (veldig valgfritt)
- Utstyr: smørsmeltekjele, bolle, sleiv, visp, kniv, vekt, desilitermål, eventuelt muffinsbrett, eventuelt sikt
Det man gjør:
- Smelt smøret, og la det avkjøle seg
- Visp egg og sukker
- Hell melk og smør i eggedosisen
- Mål opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og hell det i bollen med alt det våte
- Rør rundt (men ikke for mye), og fordel i muffinsformene
- Strø over jordbærbiter, bananbiter, eller det du har. Du kan også blande det inn i røren på forhånd, men vær forsiktig så det ikke moses for mye - med mindre det er det du vil. Muffinsene kan fort få en spennende grålilla farge hvis du rører blåbær for mye rundt.
- Strø gjerne hakkede nøtter på
- Stek ved 200 grader i 15 - 20 minutter
Disse muffinsene er nok best uten noe ekstra, som melis eller annen glasur. De blir veldig saftige og smakfulle på grunn av fruktbitene, som også bidrar til at det blir flere forskjellige teksturer som gjør det mer spennende å spise.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar