søndag 2. mai 2010

Non stop-kjeks

Hvis du skulle finne deg i en situasjon hvor disse faktorene er tilstede: a) du har noen non stop for mye, b) du vil ha nystekte kjeks og c) du er kul - så er dette oppskriften for deg! Ved nærmere ettertanke vil jeg si det holder hvis bare en av faktorene er tilstedeværende.
Denne oppskriften er nok til et brett kjeks, og de blir myke og saftige.

Det man trenger:
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl non stop
  • 75 g smeltet smør
  • Utstyr: bolle, visp, smørsmeltekjele, teskje, spiseskje, desilitermål


Det man gjør:
  • Smelt smøret (gjøres best på ikke for høy varme).
  • Visp sammen egg og sukker så det blir temmelig luftig og det ikke er masse store sukkerkorn. Miksmaster er din venn!
  • Bland mel, havregryn, bakepulver og vaniljesukker for seg selv, for så å blande det oppi eggedosisen.
  • Bland inn smøret, som er litt avkjølt
  • Bland inn non stopene
  • Fordel de på et brett, omtrent en spiseskje-store klumper
  • Stek ved 200 grader i omtrent 10 minutter - til de er gyldne


Server gjerne med et glass kald melk til. Og inspiser hvor rare non stopene ser ut når de er stekt.

Og ikke gå av veien for å bruke en opphakket kokesjokolade i stedet for non stop. Eller m&m, nøtter eller rosiner.


9 kommentarer:

  1. Ser helt okå ut, med tanke på at jeg egentlig ikke liker non-stop, om du skjønner.

    SvarSlett
  2. Dette kan vi lage når du kommer hjem! Mange ganger :D

    SvarSlett
  3. Må man ha blå eller annen fargerik neglelakk også, kanskje?

    SvarSlett
  4. Ja, blå neglelakk er veldig lurt. Fordi det er jo som kjent ingen blå non stop, så da får man balansert fargeutvalget så flere farger er representert.

    SvarSlett
  5. hvor kommer egget inn? med smør og sukker? (jeg lager noe basert på denne oppskriften nå)

    SvarSlett
  6. Oj! Det var bra du sa! Her har jeg jo skrevet feil, for det er jo egg og sukker, og senere smør. Hvordan gikk det?

    SvarSlett
  7. det gikk bra :) nå skal det sies at det ikke var de samme som i denne oppskriften, men den var fin å ha som mal for størrelsesforhold og rekkefølge!

    SvarSlett
  8. Jeg elsker de(i)g :D

    SvarSlett