onsdag 19. mai 2010

Brokkolipuré

Her kommer en oppskrift som høyner brokkoliopplevelsen veldig fra det kokte og triste altfor mange er blitt utsatt for. Dette går ganske raskt, og blir er veldig sunt! Utgjør en kjempefin siderett, for eksempel til fisk.

Det man trenger (til to generøse sideporsjoner)
  • 1 brokkoli
  • 1 liten purre
  • 1 hvitløksfedd
  • Salt & pepper
  • Meierismør
  • Utstyr: kniv, fjøl, kjele, food processor, dørslag


Det man gjør:
  • Hell litt vann i en kjele som settes til oppkok. Det trenger ikke være mye, fordi brokkolien blir best hvis den dampes.
  • Skjær brokkolien og purren i passelige små biter
  • Putt det i kjelen med det kokende vannet, og la det koke og dampe i 4-5 minutter
  • Hakk hvitløksfeddet
  • Hell brokkolien og purren i et dørslag, og videre opp i food processoren
  • Putt i tillegg oppi hvitløken, salt, pepper og smør. Jeg brukte omtrent tre spiseskjeer smør, som ble veldig godt - men smak deg frem
  • Det kan også være lurt å helle noen spiseskjeer vann i for at pureen skal gå lettere rundt. Bruk gjerne kokevannet, for da får du med ekstra mye vitaminer og smak

brokkolien - oppskåret brokkoli - brokkolien kokes - brokkolien siles

Tips og triks
Jeg tror i tillegg det hadde blitt veldig godt hvis man hadde litt fløte i, hvis du skulle ha en slant til overs.
Det bør også sies at retten lett kan forveksles med wasabi av intetanende mennesker. Så hvis du spiller kortene dine riktig kan du fort fremstå som en veldig modig og kul som uten problemer spiser store mengder wasabi. Det fant jeg ut i dag, til og med uten å bevisst spille kortene mine riktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar