fredag 23. april 2010

Squashpannekaker

Hvis du er litt lei av vanlige pannekaker, eller har lyst til å gjøre noe litt på kanten sånn pannekakemessig, så er dette mitt lure tips, nemlig å putte oppi squash. Det er flere gode argumenter for å gjøre dette. For det første ser det veldig gøy ut, og du kan dermed føle seg som et litt morsommere menneske. For det andre blir du enda sunnere. Det har seg nemlig slik, at selv om denne gresskargrønnsaken består av 95% vann, så inneholder den også litt jern, A-, B- og C-vitaminer. I tillegg er det kult.

Dette en forøvrig kjempebra pannekakeoppskrift, også uten squash.


Det man trenger:
  • 1 liten squash
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 4 egg
  • 1 ss smeltet smør
  • Utstyr: rasp, bolle, visp, stekepanne, stekespade




Det man gjør:
  • Riv squashen på de grove raspene.
  • Pisk sammen egg og melk. Tilsett mel, salt og smeltet (og litt avkjølt) smør i eggmelkblandningen.
  • Rør inn den revne squashen.
  • La det stå og svelle i minst 20 minutter (for eksempel gjennom en episode av The Office)
  • Pannekakene bør ikke stekes på høyeste varme, men litt over middels varme. Teflonpanne egner seg best, og da trenger man som regel bare litt smør ved første steking.



Men hva i all verdens land og rike har man på disse pannekakene, er nok en panisk tanke som farer inn i alles hoder. Fortvil ikke, jeg har selvfølgelig noen løsningsforslag. Du kan enten spise de kun med litt salt og pepper, eller rive ost og ha på det. En annen mulighet - som gjerne kan kombineres med osten - er tacosalsa, som de fleste har et glass stående med.




4 kommentarer:

  1. Ikke noe blåbærsyltetøy på disse, nei! :):)

    SvarSlett
  2. Kanskje man kan ha andre grønnsaker som pålegg også? Dette kom jeg på litt av meg selv, og litt fordi på bildet så salsaen ut som tomat.

    SvarSlett
  3. Det ser, og høres, sykt godt ut alt sammen!

    SvarSlett
  4. Ja, jeg tipper andre grønnsaker blir kjempegodt. Kanskje man kan passe på de i kjøleskapet over natten, og putte masse grønnsaker i dem og ha som matpakke? Jeg lurer skikkelig på hvordan avocado hadde gått.

    SvarSlett