onsdag 7. mars 2012

Gulrotsuppe med ingefær

En veldig rask, enkel, sunn middag som er utrolig smakfull! Ingefær og hvitløk gjør susen. Suppa er lett klar på under en halvtime, hvis man er stødig med kniven og koker opp vannet på vannkoker.

Man trenger (3-4 porsjoner)
  • 8 gulrøtter (en pakke)
  • 1-2 gule løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 ss (meieri)smør
  • 1-2 ss fersk ingefær
  • 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
  • 2 dl creme fraiche
  • 4-5 dråper tabasco (eller 1/2 ts chilipulver)
  • salt & pepper



Det man gjør
  • Skrell og kutt opp gulrøtter, skjær løken i biter, surr det i smøret på middels varme uten at det tar farge.
  • (Sett på vannet på vannkokeren)
  • Ha i oppkuttet hvitløk og ingefær, og surr litt videre.
  • Hell over grønnsaksbuljongen (nykokt vann + buljong), og la det putre under lokk til gulrøttene er møre og en gaffel lett sklir gjennom dem.
  • Finn stavmikseren og miks det så jevnt som ønskelig. Ha i creme fraiche, tabasco (/chili), litt salt og pepper hvis det er ønskelig, og gi suppa et raskt oppkok.
  • Klart!
  • Denne suppa er veldig smakfull i seg selv, men også veldig god å putte ting oppi. Chorizopølse har jeg hørt varme ord om, og det er bare å bruke fantasien og det man har i kjøleskapet.






2 kommentarer:

  1. Gulrotsuppe ass. Jeg pleier å tilpasse oppskrifta etter hva jeg finner i skapet, og hva som er billig. Ofte med kikerter eller linser, linser blir skikkelig bra i - særlig de røde. Fargen blir så riktig.

    Har prøvd med både fløte og kokosmelk og. Sistnevnte er utrolig godt, men hele suppa blir jo helt annerledes. Det er veldig fint å kunne variere masse og fremdeles lage nesten akkurat det samme.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kokosmelk er definitivt det neste jeg må prøve! Høres superspennende og -digg ut.

      Slett