mandag 14. juni 2010

Hjemmelagede Reeses


Noe av det beste Amerika-Kirsten vet er Reese's: "a sort of candybar made of peanut butter and chocolate". Siden Kirsten snart drar, og må bruke opp peanøttsmøret sitt fra Amerika, fant vi ut at det beste var nok å prøve å lage noe som lignet Reese's.

Dette er det man trenger til et brett, selv om det er det enkleste i verden å endre mengdeforhodet og lage mer eller mindre.

Det man trenger:
  • Omtrent et halvt glass peanøttsmør
  • 150 g mørk kokesjokolade - gjerne 70%.
  • 20 Mariekjeks


Det man gjør:
  • Smør et lag peanøttsmør på så mange kjeks du vil bruke. For å ha kontroll over søl, plasser de gjerne på et brett dekket med bakepapir.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Sjokoladen blir ødelagt hvis den utsettes for en direkte, sterk varmekilde. Litt raskere går det hvis man varmer vann i vannkokeren før man har det i kjelen.
  • Bruk en skje og hell så mye sjokolade du føler er passelig over peanøttsmørkjeksene. Hvis du vil kan du smøre det ut med en kniv, så det blir jevnt.
  • Sett brettet kjølig en stund.


3 kommentarer:

  1. ooog hvordan ble resultatet? Reeses er kanskje noe av det beste de har her faktisk! (mesteparten av sjokoladen smaker jo papp i forhold til norske standarder, som du vet)

    :)

    SvarSlett
  2. De smakte m-m-m-m-m-m-m - og plutselig tomt!

    SvarSlett
  3. dette er det kuleste i verden da! gjett om jeg skal lage det! reeses er nemlig mitt favorittgodteri!

    SvarSlett