onsdag 23. juni 2010

Brownies

Dette er en kjempegod brownis-oppskrift. Den får en skikkelig fyldig og rik sjokoladesmak, og er temmelig rask og enkel å lage. Den er også så kul at den funker både med og uten nøtter. Oppskriften har jeg kommet frem til etter å ha innsett at man får ikke ordentlig gode brownies uten å bruke minst dobbelt så mye smør og sukker som hvetemel. I tillegg til å ha masse sjokolade og kakao oppi.

Det man trenger
  • 250 g smør
  • 1 plate mørk kokesjokolade (100 g)
  • 3oo g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg



Det man gjør
  • Smelt smør og sjokolade i vannbad
  • Når det er smeltet, hell det over i en bolle og rør inn sukkeret
  • Mål opp mel, kakao og vaniljesukker som siktes inn i røren
  • Rør inn ett og ett egg av gangen
  • Hel det over i formen og stek ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Bland eventuelt inn valnøtter, eller plasser dem på toppen.
  • For å avgjøre om browniesen er ferdig kan man bruke wobble-testen. Grip tak i formen, rykk den litt frem og tilbake, og hvis deigen wobbler er den fortsatt temmelig flytende inni. For noen kan jo det bety at kaken er ferdig. Hvis ikke, stek den litt lengre.

Kaken før steking - og føl deg fri til å blande nøttene inn i deigen, og ikke legge de oppå.

2 kommentarer:

  1. jeg liker nest siste setning svært godt :D så innmari godt ut!

    SvarSlett
  2. Haha, vi er blant dem :D
    Altså lure, lure mennesker som vet å sette pris på litt skikkelig kake.

    SvarSlett