Paibunnen har jeg laget på samme måte som i etter-bosu-pai.
Det man trenger til paifyllet
- En brokkoli
- En pakke spinat
- En liten gule løk
- En liten purre
- Tre hvitløksfedd
- Salt & pepper
- Fetaost (jeg brukte 150 g)
- 2 egg
- 2 dl melk
- Revet ost
- Utstyr: paiform, bolle, kjele, stekepanne, kniv, visp
Det man gjør:
- Lag bunnen som i etter-bosu-pai (eller en annen paibunn du foretrekker)
- Skjør løken i passelige biter, skiver, eller terninger og begynn med å steke det i stekepanna. Putt spinaten oppi med løken, ta på litt salt og pepper, og la det godgjøre seg. Hakk hvitløk og ha det oppi løkspinat-blandingen mot slutten av steketiden
- Skjær: brokkolien i buketter, som du koker kort i saltet vann. Skjær fetaosten i noe terning-aktig. Skjær opp purren.
- Bland alt sammen i en bolle, og fordel det i paiskallet. Pisk melk og egg godt, og hell det over.
- Strø over osten - og inn i ovnen ved 200 grader, 25-35 minutter.
Man merker at det er hvitløk oppi, så hvis det ikke er tingen for deg, bruk litt færre fedd. I tillegg blir det litt mye fyll - min løsning på det er bare å trykke det litt på plass.
Sykt digg den så ut!
SvarSlettSnakker vi fersk spinat her, kanskje? Den så fantastisk god - og sunn - ut!
SvarSlettJa, her snakker vi den flotte kombinasjonen digg og sunn! Da er jeg fornøyd (:
SvarSlett