mandag 17. mai 2010

Gulrotmuffins


Her kommer en oppskrift på noen veldig enkle og kjempesaftige gulrotmuffins. De er så klart kjempegode med den klassiske gulrotkakekremen, men også helt alene. Mandlene som er oppi gjør at det blir litt mer spennende og god tekstur.

Det man trenger:
  • 4 dl ferdig revne gulrøtter
  • 2 egg
  • 1,5 dl brunt sukker (hvitt går også bra)
  • 50 g smeltet smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 1 dl hakkede mandler (eller så mye du har lyst på)
  • Utstyr: bolle, sleiv, rasp, kniv og fjøl eller food processor, muffinsformer, sikt


Det man gjør:
  • Smelt smøret - så rekker det å kjøle seg ned litt,
  • Riv gulrøttene, og gjerne så fint som mulig, siden da minner det mer om kake enn middag.
  • Pisk eggedosis av egg og sukker.
  • Sikt hvetemel, bakepulver og kanel i eggedosisen (obs! Det er heldigvis ikke siktetvang).
  • Hakk mandlene ganske fint, eller juks med en food processor (sånn som meg).
  • Rør inn gulrøttene og mandlene, og hell røren i muffinsformene.
  • Stek ved 175 grader i 15-20 minutter. Til de er gyldne og det lukter kjempegodt.



I denne oppskriften synes jeg det er fint å bruke økologiske gulrøtter, siden smaken er bedre, i tillegg til alle andre positive sidene som følger med det å bruke økologiske varer.

Jeg legger ikke ved noen oppskrift på gulrotkakekrem, ganske enkelt fordi jeg ikke har noen god oppskrift. Men det funker veldig bra å blande en liten boks naturell kremost, litt smør (litt mindre enn halvparten av mengden kremost) og melis til du føler at konsistensen og smaken er flott. Eventuelt kjøp en toro-pose, eller bruk melis, som også blir veldig godt.

Denne røren kan du eventuelt helle i en kakeform, hvis du heller vil ha en kake enn muffins. Da bør den steke litt lengre.


1 kommentar:

  1. veldig, veldig gode :), selvom jeg ikke hadde mandler og desverre måtte ty til first price gulrøtter...
    funket både som dessert og til en litt koseligere frokost en vanlig :)

    SvarSlett