søndag 20. februar 2011

Terteringer


Før jul laget jeg og bestemor flere slag julekaker sammen, og terteringer var en av disse. De får en konsistens som minner om butterdeig når de er stekt, og flaker seg helt nydelig.

Man trenger (til minst to stekebrett)
  • 1/2 kg hvetemel
  • 350 g smør
  • 10 ss fløte
  • 2 egg
    til pynt
  • En eggehvite
  • Perlesukker (vanlig sukker går også bra, det var det vi brukte)


Det man gjør
  • Smuldre smør og mel sammen. Det er enklest med hendene, eller en food processor.
  • Visp eggene og fløten, og bland det med melet og smøret. Kna det sammen til en fast deig, til den minner om en pepperkakedeig.
  • Kjevle ut deigen, så den er såvidt tykkere enn det pepperkakedeig gjerne skal være. Trykk ut små kaker med de formene du vil bruke.
  • Dypp kakene forsiktig i eggehvite, og så i perlesukkeret.
  • Stek kakene på 200 grader til de er lyst gyldne - i omtrent ti minutter.
  • Putt de i en kakeboks og oppbevar dem et kjølig sted. De holder de i noen uker.



1 kommentar:

  1. Jeg liker melet som ser ut som et fjell. Fikk jeg smake på disse?

    SvarSlett