Denne oppskriften er en variant av en knekkebrødoppskrift i den kjempefine Frokost-kokeboka til Camilla Jensen. De minner mest om knekkebrødene Ryvita Müsli. Litt søte, veldig gode, og mettende. Med smør og ost er det tidenes frokost, lunsj eller kveldsmat!
Det man trenger (til en langpanne)
- 2 dl havregryn
- 2,5 dl frø og kjerner (jeg brukte sesamfrø, solsikkefrø og linfrø)
- 0,5 dl hakkede rosiner
- 2 ss honning
- 2,5 dl vann
- 1 ts kardemomme
Det man gjør
- Sett ovnen på ca 180 grader.
- Bland alt i en bolle, bortsett fra vannet og honningen.
- Varm litt av vannet, rør honningen ut i dette, og hell alt det våte i den tørre blandningen.
- Rør alt godt sammen, så også de klissete rosinbitene blir fordelt godt rundt.
- Hell det utover en bakepapirdekket langpanne, stryk ut så godt du kan med slikkepotten, klapp videre med håndflaten så det blir helt jevnt, uten hull.
- Sett brettet i midten av ovnen i 10 min - så tar du det ut og skjærer til knekkebrødene sånn du vil ha dem. En pizzarulle, eller bare en skarp kniv fungerer supert.
- Stek knekkebrødene videre i en halvtime. Flytt de over på en ovnsrist. Deretter åpner du ovnsdøra på gløtt (eventuelt sett fast en tresleiv i den), skru ned varmen til 100 grader og la knekkebrødene tørke-steke i 15-20 minutter videre. Eller til de er så sprø som du vil ha dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar