Det man trenger (sidesalat for 4, eller middag for 2)
- 2 dl ris, eller en kokepose. Jeg har brukt naturris.
- 2-4 grillede, syltede paprikaer
- noen cherrytomater
- 1-3 ss hakkede basilikumblader
- 1-3 ss hakkede mynteblader (men man overlever om man ikke har mynte for hånden)
- 1 sitron
- 4 ss olivenolje
- salt & pepper
Det man gjør:
- Kok risen og la den kjøle seg ned. Eller bruk risrestene du eventuelt har stående.
- Skjær paprikaen i bittesmå biter. Hakk basilikumen og mynten i små biter. Rasp av sitronskallet - men husk å vaske sitronen godt først. Vask tomatene og skjær i litt mindre biter.
- Sitrondressingen: hell olivenoljen, all sitronsaften og en klype salt og pepper i et syltetøyglass. Rist godt til det er jevnt og ensfarget.
- Bland sammen alle ingrediensene, hell dressingen din over, rør litt til. Ferdig!
Nam Nam. Jeg skal spise den til lunsj i dag.
SvarSlett