Det man trenger:
- 4,5 dl mel
- 2 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 3 ss smeltet smør
- Utstyr: bolle, smørsmeltekjele, sleiv, desilitermål, kniv, gaffel
Det man gjør:
- Bland alt det tørre
- Bland inn melken og det litt avkjølte smøret
- Ha eventuelt i mer mel til deigen er fast og ikke kjempeklissete
- Del deigen i tre, runde deler og klem deigemnene ned så tykkelsen blir omtrent 2-3 cm
- Skjær deigemnene i fire deler
- Prikk de eventuelt litt med en gaffel. Det skal hindre de i å sprekke, fordi da slippes luften inni lettere ut.
- Stek ved 220 grader, i 10-12 minutter
Når det gjelder melet, så er det mange muligheter. Jeg liker å bruke en del grovt mel så de blir mer mettende og sunnere. Disse sconesene laget jeg med 2 dl havremel, 1 dl sammalt fin hvete, og 1,5 dl hvetemel. I tillegg går det fint å bruke det du måtte ha av melk, fra skummet til hel.
Mummikpoppen!
SvarSlettOps, dysleksi!
SvarSlettJa! Indeed (til både mummipopp og dysleksi)! Jeg brukte din i helga, det var veldig bra.
SvarSlettforget uuu, wohohooo! i've got a man in my pocket, he alrady knowww, forget uuu, wohohooo..
SvarSlettbtw.. bra oppskrift!! :DD
God kveld!
SvarSlettVar på utkikk etter en enkel scones oppskrift, og fant denne. Nå er den testet ut og resultatet ble perfekt :) Takk for oppskrift!
Skal serveres med nyrørte jordbær til frokost i morgen!
Ha en fin 17.mai!