fredag 10. mai 2013

Tunfisksalat


Denne tunfisksalaten er en variant av Camilla Jensens tunfisksalat, fra den utrolig fine boka hennes Bønner og linser. I denne salaten er det kun noen få grunningredienser man må ha med, og utover det kan man putte i akkurat det man har, eller har lyst på. Digg, som vi sier. Salaten kan serveres på mange måter. Vi hadde søtpotetterninger bakt i ovnen, tacolomper, rømme og cottage cheese.

Det man ha:
  • 1 boks tunfisk i olje
  • 1 rødløk
  • bønner (boksbønner funker bra. Røde, hvite, kikerter, det du vil!)
...videre hadde vi...
  • 1/2 agurk
  • 1 paprika
  • ruccolasalat


Dressingen er også viktig
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts eplesidereddik
  • 5 ss olivenolje
  • 1 lime, revet skall og saft
  • salt&pepper



Det man gjør
  • Renn av tunfisken i en sil. Finhakk rødløken. Bland disse to godt i en bolle, knus tunfisken litt. 
  • Bland inn avrente og skylte bønner (med mindre du har kokt selv - klapp klapp, i så fall!).
  • Skjær opp de øvrige grønnsakene som frister. Agurk passer godt inn.
  • Rist dressingen sammen i et lite glass, hell det over salaten og rør sammen.
  • Server!

Vi hadde bakte søtpotetterninger ved siden av. Nam!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar