mandag 15. august 2011

Rissalat med grillet paprika

Grillet paprika er ikke en ingrediens som brukes så ofte, tror jeg, men det er genialt, og spesielt i denne salaten. Her kan også risrester komme til sin rett. Dette er min versjon av Jamie Olivers rissalat, der forskjellen hovedsaklig er at jeg er litt mer avslappet med målene, og har litt mindre urter for hånden. Fortsatt blir den kjempegod og mettende. Det enkleste synes jeg er å kjøpe grillet, syltet paprika i grønsaksbutikker - sånn fremfor å grille selv og styre med det en liten evighet.

Det man trenger (sidesalat for 4, eller middag for 2)
  • 2 dl ris, eller en kokepose. Jeg har brukt naturris.
  • 2-4 grillede, syltede paprikaer
  • noen cherrytomater
  • 1-3 ss hakkede basilikumblader
  • 1-3 ss hakkede mynteblader (men man overlever om man ikke har mynte for hånden)
  • 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • salt & pepper


Det man gjør:
  • Kok risen og la den kjøle seg ned. Eller bruk risrestene du eventuelt har stående.
  • Skjær paprikaen i bittesmå biter. Hakk basilikumen og mynten i små biter. Rasp av sitronskallet - men husk å vaske sitronen godt først. Vask tomatene og skjær i litt mindre biter.
  • Sitrondressingen: hell olivenoljen, all sitronsaften og en klype salt og pepper i et syltetøyglass. Rist godt til det er jevnt og ensfarget.
  • Bland sammen alle ingrediensene, hell dressingen din over, rør litt til. Ferdig!

1 kommentar: