Denne tunfisksalaten er en variant av Camilla Jensens tunfisksalat, fra den utrolig fine boka hennes Bønner og linser. I denne salaten er det kun noen få grunningredienser man må ha med, og utover det kan man putte i akkurat det man har, eller har lyst på. Digg, som vi sier. Salaten kan serveres på mange måter. Vi hadde søtpotetterninger bakt i ovnen, tacolomper, rømme og cottage cheese.
Det man må ha:
- 1 boks tunfisk i olje
- 1 rødløk
- bønner (boksbønner funker bra. Røde, hvite, kikerter, det du vil!)
...videre hadde vi...
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts eplesidereddik
- 5 ss olivenolje
- 1 lime, revet skall og saft
- salt&pepper
Det man gjør
- Renn av tunfisken i en sil. Finhakk rødløken. Bland disse to godt i en bolle, knus tunfisken litt.
- Bland inn avrente og skylte bønner (med mindre du har kokt selv - klapp klapp, i så fall!).
- Skjær opp de øvrige grønnsakene som frister. Agurk passer godt inn.
- Rist dressingen sammen i et lite glass, hell det over salaten og rør sammen.
- Server!
Vi hadde bakte søtpotetterninger ved siden av. Nam! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar