Man trenger (3-4 porsjoner)
- 8 gulrøtter (en pakke)
- 1-2 gule løk
- 2-3 hvitløksfedd
- 1 ss (meieri)smør
- 1-2 ss fersk ingefær
- 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
- 2 dl creme fraiche
- 4-5 dråper tabasco (eller 1/2 ts chilipulver)
- salt & pepper
Det man gjør
- Skrell og kutt opp gulrøtter, skjær løken i biter, surr det i smøret på middels varme uten at det tar farge.
- (Sett på vannet på vannkokeren)
- Ha i oppkuttet hvitløk og ingefær, og surr litt videre.
- Hell over grønnsaksbuljongen (nykokt vann + buljong), og la det putre under lokk til gulrøttene er møre og en gaffel lett sklir gjennom dem.
- Finn stavmikseren og miks det så jevnt som ønskelig. Ha i creme fraiche, tabasco (/chili), litt salt og pepper hvis det er ønskelig, og gi suppa et raskt oppkok.
- Klart!
- Denne suppa er veldig smakfull i seg selv, men også veldig god å putte ting oppi. Chorizopølse har jeg hørt varme ord om, og det er bare å bruke fantasien og det man har i kjøleskapet.
Gulrotsuppe ass. Jeg pleier å tilpasse oppskrifta etter hva jeg finner i skapet, og hva som er billig. Ofte med kikerter eller linser, linser blir skikkelig bra i - særlig de røde. Fargen blir så riktig.
SvarSlettHar prøvd med både fløte og kokosmelk og. Sistnevnte er utrolig godt, men hele suppa blir jo helt annerledes. Det er veldig fint å kunne variere masse og fremdeles lage nesten akkurat det samme.
Kokosmelk er definitivt det neste jeg må prøve! Høres superspennende og -digg ut.
Slett